Valimiz Mustafa TUTULMAZ'a Grizu-263A Maketi Takdim Ettik

Küçült Yazı Tipi Büyüt
Türkiye'nin ilk cep uydusu olan ve 14 Ocak 2021'de SpaceX Falcon 9 roketi ile uzaya gönderilecek olan uydumuz Grizu-263A'nın T. C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sayın Dr. Ali Taha KOÇ'un destekleri ile üretilen maketini Rektörümüz ile birlikte Valimiz Sayın Mustafa TUTULMAZ'a takdim ettik.

Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz ziyarette, ‘’ilimizin ve Üniversitemizin adını ülkemiz ve yurtdışında duyuran, ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden kendileriyle gurur duyduğumuz Grizu 263 takımını kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum’’ dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI, Takım Danışmanımız Prof. Dr. Bülent EKMEKÇİ ve Takım Kaptanımız Çağla Aytaç DURSUN tarafından Valimize taktim edilen maketimiz uydumuz Grizu-263A'nın 1:1 oranındadır.

Uydumuzun fırlatması için geri sayımı buradan takip edebilirsiniz; https://grizu263a.space